10 store plakater som skaber opmærksomhed

10 store plakater som skaber opmærksomhed

Der findes mange hjem hvor billeder og plakater bliver skjult i skyggen af møbler og interiør. En måde at fremhæve sine billeder på er ved at gå en størrelse op. Jeg har forsøgt at samle 10 store plakater som uden tvivl vil skabe opmærksomhed og indlede til mange gode samtaler.

20. Oktober 2017 af Kasper Benjamin Sørensen.

Hvor stor er en stor plakat? Den mest almindelige plakatstørrelse er 50×70 cm. Den størrelse har mange danske hjem hængende ved spisebordet eller bag sofaen. Størrelsen kan se stor ud i mange hjem, især studieboliger og 1-2 værelses lejligheder. Bor man i et hus hvor stuen er rummelig, er der mange som ønsker et rigtigt kunstværk som skaber opmærksomhed. For at man kan kalde en plakat stor, skal størrelsen være over 70×100 cm eller 61×91.

Så hvor finder jeg lige store plakater henne? Jeg har forsøgt at samle 10 gode bud på kæmpe plakater der skaber opmærksomhed. Plakaterne er designet med nordisk inspiration og passe til de danske hjem. Der findes store plakater til hver en smag. Du finder her 10 bud på kæmpe plakater

LÆS OGSÅ: 42 moderne plakater til boligen du ikke kan leve uden!

1 af 10

monstera plante fotokunst plakat med tekst

1. Monstera

Digital Print, ‘Monstera’, 70 x 100 cm, 399 kr inkl fragt.

2 af 10

sort-hvid-plakat-vand-bro-libertatem-570x708px

2. Libertatem

Digital Print, ‘Libertatem’, 70 x 100 cm, 399 kr inkl fragt.

3 af 10

grafisk plakat Sky High

3. Sky High

Digital Print, ‘Sky High’, 70 x 100 cm, 399 kr inkl fragt.

4 af 10

Lys plakat i sort billederamme med lyngbyvase og lyse blomster

4. Happiness

Digital Print, ‘Happiness’, 70 x 100 cm, 399 kr inkl fragt.

5 af 10

Sort hvid billede stående på kommode med lys, planter og vaser i sort billederamme

5. Smile

Digital Print, ‘Smile’, 70 x 100 cm, 399 kr inkl fragt.

6 af 10

Plakat med citat med natur baggrund

6. Change

Digital Print, ‘Change’, 70 x 100 cm, 399 kr inkl fragt.

7 af 10

Lyserød tekst plakat med kaffe

7. Not Enough Coffee

Digital Print, ‘Not Enough Coffee’, 70 x 100 cm, 399 kr inkl fragt.

8 af 10

Grafisk natur fotokunst plakat

8. The Forest II

Digital Print, ‘The Forest II’, 70 x 100 cm, 399 kr inkl fragt.

9 af 10

Calathea Orbifolia plante plakat med sort billederamme

9. Calathea Orbifolia

Digital Print, ‘Calathea Orbifolia’, 70 x 100 cm, 399 kr inkl fragt.

10 af 10

Fabulous er en lyserød fotokunst plakat med ananas og tekst

10. Fabulous

Digital Print, ‘Fabulous’, 70 x 100 cm, 399 kr inkl fragt.

Derfor skaber store plakater opmærksomhed

En stor plakat kan give et personligt indtryk. Forestil dig at komme ind i et hjem, hvor der hænger en 70×100 eller måske 100×140 cm plakat over sofaen. Dit blik vil uden tvivl være på plakaten og er en god mulighed for at indlede en samtale på. Ofte har den store plakat betydning for personens indretning. Det er sjældent at folk indretter deres hjem med store designs uden det har en betydning.

En af de hyppigste plakattyper hvor størrelsen bliver stor er ved by plakater. Mange har deres hjemby hængende i stuen. Det giver en personlig følelse og stolthed overfor den by man kommer fra. Mange bolig blogger har større kunstværker hængende som symbol for deres personlighed og hjem. Har du et større rum eller en ting som betyder meget for dig, kan den indrammes i et større plakatstørrelse.

LÆS OGSÅ: 12 af de flotteste designe plakater til dit hjem

Hvad koster en stor plakat?

Prisen for store plakater svinger fra butik til butik. Meget afhænger af butikkens leverandør og papirets kvalitet samt hvem kunstneren er. Generelt er der en pristildens til at ligge på mellem 399 og op til 699kr for en plakat i størrelsen 70×100 cm. Hvis du ønsker en større størrelse, er der mange butikker som ikke tilbyder dette. Det skyldes den manglende efterspørgsel og at der ikke er mange som ønsker en så stor størrelse. Mange boliger og lejligheder har ikke pladsen til dette og afgrænser markedet. Der findes enkle forhandlere som tilbyder den store størrelse, men man skal lede længe. Vissevasse er en af de butikker/webshops som tilbyder kæmpe plakater i 100×140 cm.

Leder du efter store plakater til dit hjem, skal du have et budget på minimum 400 kroner. Husk på at dette er eksklusiv ramme som skal købes ved siden af. En ramme i tilsvarende størrelse koster i samme omfang som designet. En samlet løsning ender typisk i 800-1200 kroner afhængig af butik. Hvis du leder efter billige store plakater tilbyder jeg et spændende udvalg fra 399,- i 70x100cm.

LÆS OGSÅ: Her finder du flotte billige plakater til din indretning!

Hvor køber jeg store plakater henne?

Du kan finde store plakater i de fleste plakatbutikker og webshops. 70×100 cm er for mange en standard størrelse, men alligevel mere specielt end 50x70cm. Der findes mange butikker som ikke tilbyder størrelsen, fordi det kræver en større printer og efterspørgslen følger ikke med. På de kendte plakatshops som justspotted, moodings samt deseno tilbydes der store plakater.

Du kan også prøve mindre plakat shops som her på siden. Du kan finde store plakater hos KASPERBENJAMIN og til en rigtig skarp pris. For kun 399kr uanset hvilket design, kan du få sendt et dansk design hjem til dig. For at få en ramme med, koster det dig kun 419kr og så skal du kun bekymre dig om at hænge op.

LÆS OGSÅ: Få 10 gode råd til ophæng af billeder og plakater

Konklusion

Store plakater er for dig der ønsker opmærksom i hjemmet. 70×100 cm er den mest almindelige størrelse indenfor begrebet ’store plakater’. Skal du op i en større størrelse som 100×140 cm, anbefaler jeg at undersøge markedet og tage udgangspunkt I prisen for 70×100 cm. Koster et større design langt fra 70×100 cm prisen, skal du overveje om det, er det værd.

Vær også opmærksom at du højst sandsynligt skal have specialdesignet din billedramme hos en butik. Det kan hurtigt koste det double. Er budgettet til det, handler det blot om at gøre det eller ej.
Du kan finde billige store plakater til den nordiske indretning hos KASPERBENJAMIN og prisen er kun 399kr med en ramme til 419kr. Gå på opdagelse efter store plakater her på siden, eller prøv dig frem på en af de andre danske webshops.

LÆS OGSÅ: 5 gode bud på billedrammer til en skarp pris!

Spørg dig selv om dette inden du køber store plakater

  • Har jeg plads til en stor plakat?

Det er sjældent at 20-50 m2 kan have plads til en stor plakat. Har du mange møbler og interiør på væggen, skal du overveje om pladsen er til en eller flere store plakater.

  • Hvor meget vil jeg betale?

Hvis du har den store pengepung ude og kan undvære som minimum 400kr for plakaten og 400kr for rammen, så har du budget nok til at købe stort ind. Du skal regne med mindst at bruge 800kr, men så har du også hele pakken.

  • Hvorfor køber jeg en stor plakat?

Du skal ikke købe en stor plakat, blot for at købe den. Du skal tænke på hvor stor et blikfang og opmærksom et design har. Desto større plakaten bliver, desto mere fortæller du dine venner og familie hvor vigtig den er i din indretning. Køb store plakater hvis det giver din bolig et bedre udtryk end før. Stiler du efter en bestemt boligstil kan en kæmpe plakat give det sidste pift.

LÆS OGSÅ: Tag testen: Hvilken boligstil er din indretning?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *