Her får du 5 gode bud på billedrammer til hjemmet

Når man skal hænge billeder eller plakater op, kræver det en god billedramme. For at finde gode billederammer, kræver det man bruger lidt tid på at lede. I den forbindelse har jeg fundet 5 gode billedrammer frem til inspiration.

Opdateret d. 22 April 2018. Artiklen skrevet 04. September 2017 af Kasper Benjamin Sørensen.

Billedrammer kan være en udfordring at finde. Der findes rigtig mange butikker og webshops som tilbyder rammer. Dette er til både billeder og plakater. Uden en billedramme er det ikke muligt at hænge sine billeder op.

Mange butikker har billedrammer i forskellige størrelser. Du kan finde størrelser helt ned i A5 og helt op i 70×100 cm. Hvis du ønsker andre størrelser, kræver det en speciel bestilling. Alle andre størrelser tilbydes i diverse butikker som IKEA, Jysk, Bilka, Føtex og flere til. Specielt for disse butikker er at rammen ofte er lavet med Polystyren glas. Dette gør billedrammen ustabil og får plakaten til at bølge efter ophæng.

For at undgå at købe billige billedrammer fra de store butikker, har jeg samlet 5 gode bud på billedrammer. Det er rammer med charme, kvalitet og til en skarp pris.

1 af 5

sort-aluminium-ramme-kasperbenjamin

1. Sort aluminium ramme

Sortmalet billedramme, ‘Aluminium’, 30x40, 50x70, 70x100 cm fra 249,-

Den klassiske billedramme som størstedelen af boligejere køber er sort aluminium ramme. Glasset et naturligt glas og bagsiden er med flere lukkemuligheder som presser plakaten tæt. Det gør at papiret ikke bølger når det hænger. Holdbar kvalitet fra Italien som vejer mindre end andre rammer.

2 af 5

hvid-aluminium-ramme-kasperbenjamin

2. Hvid aluminium ramme

Hvidmalet billedramme, ‘Aluminium’, 30x40, 50x70, 70x100 cm fra 249,-

Hvidmalet aluminium ramme. Naturlig glasplade og nem opstramning af plakaten bagpå. Høj kvalitet med lav vægt.

3 af 5

sortmalet-egetrae-ramme-kasperbenjamin

3. Sort massiv egetræ ramme

Massiv billedramme, ‘Egetræ’, 30x40, 50x70, 70x100 cm fra 249,-

Ægte massiv egetræ ramme som er sortmalet. Naturlig glasbeskyttelse. Rammen falmer ikke i farven. Tynd, fin og solid importeret billedramme fra Italien. Rammen er FSC certificeret.

4 af 5

massiv-egetrae-ramme-kasperbenjamin

4. Massiv egetræ ramme

Massiv billedramme, ‘Egetræ’, 30x40, 50x70, 70x100 cm fra 249,-

Naturlig massiv egetræ ramme som er som moder natur ønsker det. Naturlig glasbeskyttelse. Rammen falmer ikke i farven. Tynd, fin og solid importeret billedramme fra Italien. Rammen er FSC certificeret.

5 af 5

hvidmalet-egetrae-ramme-kasperbenjamin

5. Hvid massiv egetræ ramme

Massiv billedramme, ‘Egetræ’, 30x40, 50x70, 70x100 cm fra 249,-

Hvidmalet massiv egetræ ramme som er malet hvid. Naturlig glasbeskyttelse. Rammen falmer ikke i farven. Tynd, fin og solid importeret billedramme fra Italien. Rammen er FSC certificeret.

Hvad er en god billedramme?

En billedramme findes i mange kvaliteter. En god billedramme har en række grundlæggende kvaliteter. Det vigtigste ved en god billedramme er beskyttelsen foran. Er rammen med glas beskyttelse eller polystyren glas?

Hvis du ønsker en billedramme som ikke giver genskær og bølger papiret bagved, er almindelig glas løsningen. I de store butikker som Bilka, Jysk, Føtex og IKEA finder du ikke rammer med glas beskyttelse. Dette gør at selve motivet giver genskær og er svær at se når solen står ind i hjemmet. Polystyren glas er mere fleksibelt og gør at rammen også bliver fleksibel. Det kan give vanskeligheder ved billed ophæng. Du kan få hjælp til ophæng af billeder her.

Kvaliteten på materialet er lige så vigtig. Vælger du en billedramme, så gå efter aluminium eller egetræ. Disse to typer billedrammer er ofte lette af vægt og kræver ikke flere end 2 søm. Dette gælder både ved ophæng af 30×40 og 50×70 cm. Har du en ramme i 70×100 cm anbefaler jeg 2-3 søm som minimum.

Selvom udvalget er kæmpe stort i de kendte butikker, så lad vær at gå ned op kvalitet. Der findes bedre løsninger som giver et smukkere hjem. Skal vi ikke aftale det næste gang du kigger efter billedrammer?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *