5 gode bud på billedrammer

Ideer og inspiration til valg af billedrammer

Når man skal hænge billeder eller plakater op, kræver det en god billedramme. For at finde gode billederammer, kræver det man bruger lidt tid på at lede. I den forbindelse har jeg fundet 5 gode billedrammer frem til inspiration.

Opdateret d. 6 Juni 2018. Artiklen skrevet 04. September 2017 af Kasper Benjamin Sørensen.

INDHOLD

  • Sort aluminium ramme
  • Hvid aluminium ramme
  • Sort massiv egetræ ramme
  • Massiv egetræ ramme
  • Hvid massiv egetræ ramme
  • Om forfatteren

Billedrammer kan være en udfordring at finde. Der findes rigtig mange butikker og webshops som tilbyder rammer. Dette er til både billeder og plakater. Uden en billedramme er det ikke muligt at hænge sine billeder op.

Mange butikker har billedrammer i forskellige størrelser. Du kan finde størrelser helt ned i A5 og helt op i 70×100 cm. Hvis du ønsker andre størrelser, kræver det en speciel bestilling. Alle andre størrelser tilbydes i diverse butikker som IKEA, Jysk, Bilka, Føtex og flere til. Specielt for disse butikker er at rammen ofte er lavet med Polystyren glas. Dette gør billedrammen ustabil og får plakaten til at bølge efter ophæng.

For at undgå at købe billige billedrammer fra de store butikker, har jeg samlet 5 gode bud på billedrammer. Det er rammer med charme, kvalitet og til en skarp pris.

Rammer til plakater i forskellige størrelser

1 af 5

sort-aluminium-ramme-kasperbenjamin

1. Sort aluminium ramme

Sortmalet billedramme, ‘Aluminium’, 30x40, 50x70, 70x100 cm fra 249,-

Den klassiske billedramme som størstedelen af boligejere køber er sort aluminium ramme. Glasset et naturligt glas og bagsiden er med flere lukkemuligheder som presser plakaten tæt. Det gør at papiret ikke bølger når det hænger. Holdbar kvalitet fra Italien som vejer mindre end andre rammer.

2 af 5

hvid-aluminium-ramme-kasperbenjamin

2. Hvid aluminium ramme

Hvidmalet billedramme, ‘Aluminium’, 30x40, 50x70, 70x100 cm fra 249,-

Hvidmalet aluminium ramme. Naturlig glasplade og nem opstramning af plakaten bagpå. Høj kvalitet med lav vægt.

3 af 5

sortmalet-egetrae-ramme-kasperbenjamin

3. Sort massiv egetræ ramme

Massiv billedramme, ‘Egetræ’, 30x40, 50x70, 70x100 cm fra 249,-

Ægte massiv egetræ ramme som er sortmalet. Naturlig glasbeskyttelse. Rammen falmer ikke i farven. Tynd, fin og solid importeret billedramme fra Italien. Rammen er FSC certificeret.

4 af 5

massiv-egetrae-ramme-kasperbenjamin

4. Massiv egetræ ramme

Massiv billedramme, ‘Egetræ’, 30x40, 50x70, 70x100 cm fra 249,-

Naturlig massiv egetræ ramme som er som moder natur ønsker det. Naturlig glasbeskyttelse. Rammen falmer ikke i farven. Tynd, fin og solid importeret billedramme fra Italien. Rammen er FSC certificeret.

5 af 5

hvidmalet-egetrae-ramme-kasperbenjamin

5. Hvid massiv egetræ ramme

Massiv billedramme, ‘Egetræ’, 30x40, 50x70, 70x100 cm fra 249,-

Hvidmalet massiv egetræ ramme som er malet hvid. Naturlig glasbeskyttelse. Rammen falmer ikke i farven. Tynd, fin og solid importeret billedramme fra Italien. Rammen er FSC certificeret.

Sådan vælger du de rette billedrammer

En billedramme findes i mange kvaliteter. En god billedramme har en række grundlæggende kvaliteter. Det vigtigste ved en god billedramme er beskyttelsen foran. Er rammen med glas beskyttelse eller polystyren glas?

Hvis du ønsker en billedramme som ikke giver genskær og bølger papiret bagved, er almindelig glas løsningen. I de store butikker som Bilka, Jysk, Føtex og IKEA finder du ikke rammer med glas beskyttelse. Dette gør at selve motivet giver genskær og er svær at se når solen står ind i hjemmet. Polystyren glas er mere fleksibelt og gør at rammen også bliver fleksibel. Det kan give vanskeligheder ved billed ophæng. Du kan få hjælp til ophæng af billeder her.

Kvaliteten på materialet er lige så vigtig. Vælger du en billedramme, så gå efter aluminium eller egetræ. Disse to typer billedrammer er ofte lette af vægt og kræver ikke flere end 2 søm. Dette gælder både ved ophæng af 30×40 og 50×70 cm. Har du en ramme i 70×100 cm anbefaler jeg 2-3 søm som minimum.

Selvom udvalget er kæmpe stort i de kendte butikker, så lad vær at gå ned op kvalitet. Der findes bedre løsninger som giver et smukkere hjem. Skal vi ikke aftale det næste gang du kigger efter billedrammer?

Hvilke alternative billedrammer kan jeg vælge?

  • Føtex billedrammer & Bilka billedrammer

Føtex og Bilka har længe haft et fint udvalg af billedrammer. Deres udvalg af rammer er identisk med hinanden og består primært af sorte aluminium rammer med polystyren glasbeskyttelse. Når du køber Føtex rammer og Bilka rammer, køber du fine rammer til prisen, men beskyttelsen og kvaliteten kan varierer.

  • Jysk billedrammer

Jysk leverer også billedrammer i lignende kvalitet som Bilka rammer og Føtex rammer. Rammerne kan sagtens bruges og tilbydes også til en god pris. Billedrammerne er uden glas beskyttelse og kommer i polystyren beskyttelse. Jysk tilbyder ikke store billedrammer i 70×100 cm, men i mindre billedramme størrelser som A5, 30×40 og 50×70 cm.

Kan du anbefale en middelgod billedramme?

IKEA billedrammer er stadigvæk et rigtig godt bud. Deres serie af billedrammer har forskellige størrelser og materiale, men rammerne er i fin kvalitet. Efter Strömby serien gik ud af produktion, har IKEA ikke leveret en kollektion med naturlig glasbeskyttelse endnu. Det bedste alternativ i middelgod klassen er ‘Lomviken’ og ‘Ribba’. Hvis du ikke vil bruge lidt ekstra kroner på en kvalitets billedramme, kan IKEA billedrammer anbefales fremfor Bilka, Føtex og Jysk billedrammer.

Denne artikel er skrevet af Kasper Benjamin. Kasper Benjamin er indehaver og designer af KASPERBENJAMIN. Hans passion og viden ligger indenfor den moderne boligindretning. Siden 2015 har Kasper fået ekspertise viden indenfor plakater og billedrammer.

Om KASPERBENJAMIN 2018

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *