20 dansk design plakater til hjemmet

Inspiration til valg af danske design plakater

Design plakater er gået hen og blevet den helt store plakattrend. Det handler om kunstnerens udtryk og motiv i sine design. Vi har samlet 20 gode bud på flotte design plakater til inspiration.

Opdateret d. 28 Maj 2019. Artikel skrevet d. 23. Februar 2018 af Kasper Benjamin.

INDHOLD

  • Hvad er en design plakat?
  • 20 Eksempler på dansk designet plakater
  • Design plakater kan være retro, kunst og moderne
  • Læs om forfatteren

Hvad er en design plakat?

Design plakater kan ikke puttes i bås. Det handler meget om din egen opfattelse af hvad design indeholder. For mange ligger udtrykket ‘design’ i et solidt og flot stykke grafisk arbejde. Det kan dog også være indenfor malerkunst, hvor store navne har lavet værker. Indenfor den nordiske indretning udgør design billeder en stor del og vi danskere er vilde med dem.

Det er ingen hemmelighed at udtrykket ‘design’ forbinder man med kvalitet og let genkendelighed. En design plakat kan være et motiv med et motiv som har været populært i et andet sammenhæng. Et godt eksempel er Kay Bojesen aben som er gået fra træfigur til at have fået sine nye rolle på billeder og plakater. Generelt forbinder man dansk design med design plakater. Det er motiver som er lavet eller inspireret af store personligheder. Der findes dog også mindre ukendte kunstnere som arbejder med danske design plakater.

20 eksempler på danske design plakater

Der findes rigtig mange design plakater på markedet. Det handler om hvilke der passer ind i din boligindretning. Mange starter deres søgen efter design billeder med en samlet inspirationsguide. Vi har lavet vores bud på 20 design billeder til den nordiske boligindretning. Alle plakaterne er designet af den danske designer, Kasper Benjamin. Motiverne er inspireret af den nordiske natur og fremhævet ved høj plakattryk på 230 gram papir. Alle design plakater er designet og trykt i Danmark.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en billedvæg

1 af 20

Miljøbillede af plante plakaten Calathea Orbifolia i sort ramme

CALATHEA ORBIFOLIA

Calathea Orbifolia er et rigtig plante billeder med flotte farver og et rent motiv. Med sin unikke tekst der beskriver plantens latinske navn, kommer originalitet og stilrent design.

2 af 20

smile-sort-hvid-fotokunst-tekst-plakat

SMILE

SMILE er et sort hvid portræt design med enkelthed og fashion. Motivet fortæller om en piges udtryk når hun smiler, men i virkeligheden gemmer der sig en facade. Enkelt og minimalistisk design plakat.

3 af 20

Grey Shades plakat

Grey Shades

Grey Shades har alle forudsætninger for at være en design plakat. Motivet er unikt og der er leget med forskellige kontraster indenfor den grå farve skalaer. Unik motiv med et moderne design.

4 af 20

simplicity plakat

SIMPLICITY

SIMPLICITIY viser naturens enkelthed og skønhed med en fremhævet guld tekst. Motivets er naturen i centrum og at vi glemmer hvor smuk og meget naturen har givet til os.

5 af 20

Miljøbillede af lys fotokunst plakat, Happiness, med sort aluminium ramme

HAPPINESS

HAPPINESS omhandler alt der er positivt og nordisk. Kombination af et smukt natur billede kombineret med en abstrakt tekst om at være glad, sætter prikken over designet. Lyst og imødekommende motiv.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til ophæng af billeder

6 af 20

Lion King plakat - dyremotiv løve plakat

LION KING

LION KING er et close-up af en løve. Motivet har skarpe detaljer og fremhæver løvens manke og lyse og mørke nuancer. Motivet er holdt simpelt for at fremhæve løvens stærke karakter.

7 af 20

Monstera plakat

MONSTERA

Monstera er navnet på den mest populære indendørsplante til dato. Monstera fremhæver plantens grønne blade i lys kontrast med den abstrakte MONSTERA tekst i hvid. En hyldest til den populære plante.

8 af 20

Fashion plakat - sort hvid plakat

FASHION

Fashion hylder alt der er fashionable. Motivet er et sort hvid portræt af en kvinde med stærk udstråling. Denne design plakat har den officielle defination af det at være ‘fashion’ stående.

9 af 20

KASPERBENJAMIN

MOUNTAIN SQUARE

Mountain Square er et design element som er opbygget af firkanter og skøn sort hvid natur. Motivet forbliver minimalistisk med sin stilrene opstilling med rene linjer og ligevægt i billedet.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du den rette plakatstørrelse

10 af 20

Natur billede med klipper og bjerge - Sky High plakat

SKY HIGH

SKY HIGH bringer alt det smukke fra toppen ned i et nordisk design plakat. Motivet bygger på et bjerg billede, hvor et grafisk touch vender op på hoved og hale. Designet fortæller at vi alle kan komme til tops, selvom udfordringen er skyhøj.

11 af 20

Natur fotokunst skov plakat

SERENITY

SERENITY hylder naturens farve nuancer og enkelthed. Motivet spejlvender naturens billede i et samlet udtryk. Designet viser naturen fra en helt anden side.

12 af 20

The Sea plakat

THE SEA

THE SEA har fokus på havets stille bølger med fokus i en flot klippe i vandet. Motivet er lyst og blåligt for at fremhæve havets enkelthed.

LÆS OGSÅ: 5 gode bud på billedrammer

13 af 20

Botanisk plante sukkulent plakat - Graptoveria plakat

GRAPTOVERIA

GRAPTOVERIA er et botanisk plante motiv med latinsk tekst. Farverne er lyse, grønne og passer til den nordiske indretning.

14 af 20

break-new-ground-plakat

Break New Ground

Break New Ground er et motiv som appellere til de eventyrs lystne. Det handler engang imellem om at tage springet. En rigtig design plakat som fås helt op i 100×140 cm.

15 af 20

Libertatem plakat med sort hvid hav motiv og tekst

LIBERTATEM

LIBERTATEM fremhæver det bedste i sort hvid billeder med sit rolige og balancerende motiv ved stranden under træbroen. Roligt og moderne sort hvid design.

16 af 20

Plante plakat, Ficus med glas interiør

FICUS ELASTICA

FICUS ELASTICA kombinerer botanisk fotokunst med abstrakt tekst i et nordisk motiv. Lyst og moderne plante motiv til væggen.

17 af 20

Monstera II - planter og botanik

MONSTERA II

MONSTERA II er anden vinkling og motiv af den populære MONSTERA Deliciosa plante. I sammehæng med MONSTERA har du de to mest omtalte botaniske planter til hjemmet som plakater.

18 af 20

Unique plakat - Natur og tekst

UNIQUE

UNIQUE tager det bedste fra begge elementer: Naturen som baggrund og tekst som er skrevet med et botanisk motiv mellem bogstaverne. Lyse blå- og grønne farvenuancer til væggen.

19 af 20

Morganianum plante plakat på sort hylde med potteplante

Morganianium

Morganianium er en rigtig design plakat hvor planterne kommer til livs. Et rigtig smukt botanisk motiv med sin latinske tekst ‘morganianum’ som er slægten, mexicansk stenurt.

20 af 20

Forest In The Mountains plakat - sort hvid

Forest In the Mountains

Forest In The Mountains er et vaskeægte fotokunst motiv i sort hvid. Hele motivet omhandler naturen og detaljerne som fremhæves i sin sorte kontrast. Moderne design plakat fra danske KASPERBENJAMIN.

LÆS OGSÅ: Disse botaniske plakater må du eje

Design plakater kan være retro, kunst og moderne

Indenfor udtrykket design plakater er der forskellige stilarter. Nogle kigger efter retro plakater, andre kunstplakater og nogle andre moderne plakater. Design er blevet et synonym for et velkendt motiv som man kender det. Det kunne være et motiv med en PH-lampe, en Danmark plakat eller måske et abstrakt værk. Design plakater har ingen definition og er måske derfor blevet en eftertragtet størrelse.

Mange forhandlere viser forskellige motiver. Det hele kommer ned til hvorvidt en design plakat er retro, kunst, abstrakt, moderne eller noget helt andet for dig. Det der typisk efterspørges, er retro plakater, kunst plakater og populære plakater. Hvis det er moderne plakater du leder efter, har du 20 forskellige bud at vælge imellem.

Denne artikel er skrevet af Kasper Benjamin. Kasper Benjamin er indehaver og designer af KASPERBENJAMIN. Hans passion og viden ligger indenfor den moderne boligindretning. Siden 2015 har Kasper fået ekspertise viden indenfor plakater og billedrammer.

Om KASPERBENJAMIN 2018

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *