15 kæmpe plakater du må eje i 2018

Derfor er kæmpe plakater så populære i 2018

Flere danske hjem har taget den store boligtrend med kæmpe plakater til sig. Det betyder at interessen for store plakater til stuen i 70x100 cm og 100x140 cm vokser, men hvor finder man de store plakater?

Opdateret d. 12 Oktober 2018. Artikel skrevet d. 23. April 2018 af Kasper Benjamin Sørensen.

INDHOLD:

  1. Bliv inspireret med kæmpe plakater
    1.1 Eksempler på kæmpe plakater til hjemmet
  2. Hvorfor er kæmpe plakater populære?
  3. Hvordan får man plads til kæmpe plakater i stuen?
  4. Hvordan vælger jeg imellem plakater i 70×100 og 100×140 cm?
  5. Hvor finder man de bedste kæmpe rammer?

15 eksempler på kæmpe plakater til hjemmet

Med så mange kæmpe plakater på markedet, kan det være svært at overskue mulighederne. Disse plakater som vises herunder er alle designet til den nordiske boligindretning. Boligstilen er måske den mest trendy indretnings form blandt de danske hjem. Herunder har jeg samlet 15 fantastiske bud på kæmpe plakater som man bare må eje til sit hjem i 2018.

1 af 15

monstera deliciosa - Monstera plakat
monstera plante fotokunst plakat med tekst
Monstera plakat

MONSTERA

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

MONSTERA er nok den mest populære plante for tiden. Hvis man ikke kan få nok af Monstera, så kan man også eje et vaskeægte plante design. Endda i størrelse 70×100 cm. Det bliver ikke mere naturligt med lyse nuancer og grønne farver end Monstera Deliciosa.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den rette plakatstørrelse og ramme til plakater

2 af 15

Natur tekst plakat - Happiness plakat
Natur plakat med positiv tekst - Happiness plakat
Natur plakat med bjerge og klipper - Happiness plakat

HAPPINESS

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

HAPPINESS må være en plakat man skal have hængende i sit hjem. Hvis du har en nordisk boligstil med lyst interiør og møbler, har du motivet til det. Happiness er alt hvad der er positivt, smukt og nordisk og så kan plakaten endda købes som kæmpe plakat i 70×100 cm.

3 af 15

Grøn botanisk plante plakat - Calathea Orbifolia plakat
Groen plante plakat - Calathea Orbifolia plakat
Botanisk plante plakat med tekst - Calathea Orbifolia plakat

CALATHEA ORBIFOLIA

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

CALATHEA ORBIFOLIA må være det andet bud på en populær plante. Mange elsker den, få hader den. Planten er hurtigt gået hen og blevet en bestseller og nu kan den fås som plante plakat. Som kæmpe plakat i 70×100 cm hænger den knivskarpt på væggen.

4 af 15

Sort hvid fotokunst med tekst - Smile plakat
Sort hvid portræt billede med tekst - Smile plakat

SMILE

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

Smile er til typen som er vild med et smukt portræt billede i sort hvid. Fotomotivet afspejler vores opfattelse af at smile. Perfekt til den skandinaviske boligstil med få eller ingen farver og i 70×100 cm.

LÆS OGSÅ: Find inspiration til din billedvæg

5 af 15

Botanisk plante sukkulent plakat - Graptoveria plakat
Graptoveria plakat - Plante plakat med grønne sukkulenter
Grøn sukkulent plante billede - Graptoveria plakat

GRAPTOVERIA

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

Graptoveria er måske det mest populære plante design for tiden. Graptoveria er det latinske navn for en plante familie af sukkulenter. Du skal have designet, hvis du elsker den nordiske boligstil og planter.

Hvorfor er kæmpe plakater så populære?

Hvis man ser på indretning for 5 år siden, handlede det mere om valg af små billeder og mindre interiør til hjemmet. Vi er dog begyndt at komme ind i en trend hvor det hele skal være stort og skabe opmærksomhed. Når man ser en god film med en million villa, hænger der altid kæmpe materier eller enorm store billeder i stuen. Vi har taget den amerikanske boligtrend med størst er bedst, ind i vores nordiske indretning. Kæmpe plakater er en af de muligheder vi har for at få noget stort ind i hjemmet til en god pris. Rigtig mange designere arbejder med store plakatstørrelser som 70×100 cm og endda 100×140 cm.

… men jeg har jo ikke en kæmpe villa, så passer kæmpe plakater til mig?

Det kræver ikke en kæmpe villa eller en større lejlighed at have store billeder til stuen. Det handler om udnyttelse af rummet og størrelsen afstanden mellem gulv og loft. Det kan være som erstatning for at have flere små billeder hængende sammen, at indrette med en større plakat. Du får et mere stilrent og enkelt udtryk men større blikfang end ved de små billeder. Om du foretrækker plakater i 70×100 cm eller helt oppe i 100×140 cm handler om pladsen i hjemmet. Begge størrelser går under betegnelsen, kæmpe plakater.

6 af 15

Guld tekst citat plakat - Shop Harder plakat
Shopping plakat med guld tekst - Shop Harder plakat
Humoristisk shopping plakat med tekst - Shop Harder plakat

SHOP HARDER

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

Shopping er en sport. Det kræver hårdt arbejde, men selvfølgelig også penge. Shop Harder sætter prikken over i’et når det kommer til shopping. Sjovt og nordisk plakat citat design til shopping eksperten.

7 af 15

Natur fotokunst plakat - Serenity plakat
Fotokunst natur plakat - Serenity plakat
natur plakat i soveværelse - Serenity plakat

SERENITY

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

Elsker du naturen og dens smukke detaljer? Serenity er designet som hylder den nordiske natur med et skønt natur billede af skovens dybde univers. Det lyder meget fint ikke? Men det er faktisk også og fås endda som 70×100 cm.

8 af 15

Natur billede med klipper og bjerge - Sky High plakat
Snebjerge og natur billede - Sky High plakat
Natur billede med klipper og bjerge - Sky High plakat

SKY HIGH

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

Er du vild med at rejse og opleve verdenen? Den smukke natur i form af bjerge og sne landskab kommer i form af Sky High plakat. Fyldt med detaljer og nordisk stemning.

LÆS OGSÅ: Mangler du plakat inspiration? Her er 35 fede plakater!

9 af 15

Fotokunst natur billede med guld tekst - Into The Wild plakat
Natur plakat med smart guld tekst - Into The Wild plakat

INTO THE WILD

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

Into The Wild er et rigtig natur design hvor teksten er abstrakt og rå. Motivet viser både de smukke og dyster sider af naturens nuancer og dybde. Hvis den nordiske natur som ind i hjemmet, er det med Into The Wild i 70×100 cm.

10 af 15

Sort hvid havnekaj motiv - Libertatem plakat
Sort hvid fotokunst billede med havnekaj - Libertatem plakat

LIBERTATEM

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

Det smukke i sort hvid billeder er den ro og balance motivet udstråler. Libertatem er en af de sort hvid plakater der passer ind som kæmpe plakat i 70×100 cm. Moderne og ny nordisk boligstil.

Hvordan får man plads til store plakater til stuen?

Det spørgsmål som de fleste har til overvejelse er, hvordan man får plads til store plakater i hjemmet. For mange bliver det for dominerende og tager for meget opmærksomhed i rummet. Det er alt afgørende at tænke over sin indretning i stuen og se mulighederne. Hvis du har en 1 eller 2-værelses lejlighed på under 60m2, handler det om rumfordeling og valg af møblering. Store plakater skal ses som en mulighed for at få dybde i rummet og udnytte vægpladsen.

Hvis man virkelig gerne vil have plads til meget store plakater, skal man gøre op med sig selv og sin indretning om det passer ind. Desto flere kæmpe plakater man får op, desto mindre føles ens hjem. Balancen er at se mulighed for måske at erstatte eksisterende små billeder med et stort. Plakater i 70×100 cm er til dem der gerne vil vise sin indretning frem. Plakater i 100×140 cm er til dem der ønsker at fortælle et ’statement’ for venner og besøgende.

LÆS OGSÅ: Her finder du de bedste billedrammer til prisen!

11 af 15

Botanisk groen plante plakat - Ficus Elastica plakat
Grøn plante billede - Ficus Elastica plakat
Gummifigen plante plakat - Ficus Elastica plakat

FICUS ELASTICA

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

Man kan ikke få nok planter og blomster i hjemmet. Ficus Elastica er planten som allerede har vundet mange hjerter. Ficus er et design som hylder plante motivet med en moderne tekst opstilling.

LÆS OGSÅ: Find boliginspiration på Instagram: Her er 7 profiler

12 af 15

Escape plakat - Natur og tekst plakat
Escape plakat - Motiverende tekst og natur

ESCAPE

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

ESCAPE er et fotokunst motiv hvor tekst og grafiske elementer bliver forenet i et natur design. Motiv med nordisk touch og motiverende citat.

13 af 15

Forest In The Mountains plakat - sort hvid
Forest in the mountains - Plakat

FOREST IN THE MOUNTAINS

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

FOREST IN THE MOUNTAINS viser naturen fra sin sort hvid side af. Motivet har skarpe detaljer og dybde hvor detaljerne kommer til live jo længere man studere motivet.

14 af 15

Create plakat - motiverende tekst natur
Create plakat - motiverende tekst citat plakat

CREATE

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

CREATE kombinerer det nordiske touch med grafisk element af natur, hav og tekst. I samspil med farve nuancer fungerer motivet med motiverende tekst.

15 af 15

Monstera delicious - plante plakat
Monstera delicious - plante plakat

MONSTERA II

230 gram papir, størrelse: 70x100 cm, pris: 399,-

MONSTERA II er endnu et botanisk motiv af den populære Monstera deliciosa. Den populære plante passer også som vægbillede til en nordisk indretning.

Skal jeg vælge kæmpe plakater i 70x100 eller 100x140 cm?

Der er ikke mange designere som printer i 100×140 cm, da trykket er 100 cm bredt og 140 cm højt. Det betyder der skal en større printer til og forsendelsen kræver special designet plakatrør. Det betyder også at der er flere hjem som har 70×100 cm plakater hængende i stuen. Størrelsen går også under store plakater eller kæmpe plakater om man må. De fleste nordiske hjem er tilhænger af plakater i 70×100 cm da prisen er mere prisvenlig end plakater i 100×140 cm.

Det kan måske lyde underligt fra et kundesynspunkt at selvom stadiet op fra 70×100 cm er 100×140, så er prisforskellen oftest 2-3 gange så dyr. Omkostningerne ved print i så stor størrelse, skaber udfordringer for forsendelse og håndtering. Det betyder at hvis du gerne vil have en kæmpe plakatstørrelse og betale dobbelt eller tre gange så meget, så skal du vælge 100×140 cm plakater. Derimod kan man sige at man får mere for pengene ved 70×100 cm plakater.

Hvor finder jeg så store rammer til kæmpe plakater?

Det er ikke alle plakatforhandlere som tilbyder rammer helt op i 70×100 cm. Faktisk tør jeg godt sige at det er de færreste som tilbyder kæmpe rammer til 100×140 cm plakater. Hvis du køber en meget stor plakat, skal man gå til en specialiseret ramme forhandler. Rammer i den størrelser tilbydes ikke i butikker som Bilka, IKEA, Jysk, Ilva osv.

..Men hvad så med store rammer i 70×100 cm?

Så begynder det at blive lidt mere almindeligt, men alligevel ikke. Faktisk er der mange butikskæder som ikke tilbyder de store rammer i 70×100 cm. I butikker som IKEA og Bilka kan man finde kæmpe rammer, men rammen er træfriberplade/folie som ramme og styrenplast som beskyttelse. Det kan også være en fin løsning, men egen anbefaling går på at når designet bliver så stort, handler det om stabilisering. Kæmpe plakater og kæmpe rammer kan være upraktiske at håndtere. Det betyder plakaten skal bruge en holdbar og stabil ramme for ikke at bøje. Det anbefales at investerer i 70×100 cm rammer med glasbeskyttelse og i aluminium eller massive egetræ.

Netop fra dagens dato d. 12 Oktober 2018 har KASPERBENJAMIN åbnet op for at tilbyde plakatrammer helt op i 100×140 cm til danske kunder. I forlængelse af udvidelse af rammer tilbydes der også rammer i 50×50 og 100×100 cm som kvadratisk.

Om forfatteren

Kasper Benjamin er 27 årig dansk designer og indehaver af KASPERBENJAMIN. Han er en passioneret interiør- og indretnings entusiast. Siden 2015 har Kasper blogget og inspireret folk med gode råd og vejledning indenfor deres valg af boligindretning. Kasper Benjamin udgiver løbende indlæg om hvordan du får mere ud af din indretning indenfor plakater, interiør, billedrammer og andre bolig områder. Er du interesseret I flere indlæg fra Kasper, finder du dem her ‘inspiration‘.

Om KASPERBENJAMIN 2018

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *