12 botaniske plakater til hjemmet

Botanisk trend: 12 botaniske plakater til hjemmet

Planter og blomster er blevet det helt store hit blandt skandinaviske hjem. Også på væggene er planter et hit. Her får du 12 botaniske plakater til inspiration

06. Marts 2018 af Kasper Benjamin Sørensen.

INDHOLD

 • Hvad er botaniske plakater?
  • Monstera
  • Calathea Orbifolia
  • Morganianum
  • Graptoveria
  • Hortensia
  • Fingerphilodendron
  • Ficus Elastica
  • Viridi Plantae
  • Gold Leaf
  • Haworthia
  • Monstera II
  • Flower
 • Hvor passer botaniske plakater ind henne?
 • Hvor finder jeg botaniske plakater?
 • Hvilke botaniske motiver er populære?
 • Om forfatteren

Hvad er botaniske plakater?

Når det kommer til botaniske motiver, er det typisk planter og blomster vi kender til. Botaniske plakater kan være et detaljeret plantebillede af en populære husplante som Monstera. Det kan også være et fotokunst billede af den flotte Hortensia blomst. Botaniske plakater fortæller og viser noget om planter og blomster med eller uden tekst.

I de seneste år er det ’gamle’ og retro kommet tilbage i vores boligindretninger. Planter og blomster har altid eksisteret i vores hjem, men har stået lidt i skyggen af møbler og interiør. Den nordiske boligindretning har for alvor været med til at sætte fokus og præg på grundelementer som guld, plante, natur, enkelthed. Det er også derfor vi begynder at se flere bolig butikker som IKEA, Sinnerup, Inspiration, Imerco have et større område hvor de sælger alt indenfor den botaniske verden. Botaniske plakater eller plante plakater, er en af de trends som er eksploderet de sidste par år. Især i år 2017 og starten af 2018 har der været stor interesse for gamle botaniske plakater eller gamle blomster plakater. Typisk de plakater som har eksisteret længe og fået retro stemplet.

Indenfor valg af botaniske plakater er man enten til de gamle vintage botaniske plakater som far og mor er opvokset med og som er klassiske i sit udtryk. Ellers er man mere til den ny nordiske boligstil, med populære plakater med planter som Monstera plakat, Ficus Elastica plakat eller måske Calathea Orbifolia plakat. Begge botaniske stilarter er populære, men i dette indlæg, præsenteres 10 gode bud på det nyere udvalg af botaniske plakater.

2 af 12

CALATHEA ORBIFOLIA

Grøn botanisk plante plakat - Calathea Orbifolia plakat
Botanisk plante plakat med tekst - Calathea Orbifolia plakat

3 af 12

MORGANIANUM

Morganianum plakat
Morganianum Plakat

5 af 12

HORTENSIA

Blomster plakat - Hortensia plakat
Hortensia blomster plakat

6 af 12

FINGERPHILODENDRON

Fingerphildendron - plakat
Fingerfilodendron plakat

8 af 12

VIRIDI PlANTAE

Grøn plante plakat viridi plantae plakat
Grøn botanisk plante plakat på new yorker væg

9 af 12

GOLD LEAF

Gold Leaf - plakat
Gold Leaf plakat med blomster og rose gold tekst i nordisk hjem

Hvor passer botaniske plakater ind henne?

Ligesom med så mange andre plakater, er plakater med grønne planter et populært valg. Mange hænger deres botaniske plakater op i stuen, enten bag ved sofaen, eller måske i deres ’plante’ hjørne. Man kan endda gøre ens hjem naturligt og hyggeligt, ved at hænge botaniske plakater op ved siden af ægte planter. Det kan være man har været ude og købe en rigtig monstera plante og venter på den vokser. I mellemtiden kan en smuk Monstera plakat måske hænge over, for at minde om hvor fin planten bliver.

Der er også mange som indretter deres botaniske billeder over kommoden eller i soveværelset. Plakater med planter er en god løsning på at få noget grønt og naturligt ind i hjemmet. Den nordiske boligindretning stræber efter at bruge grundelementer som natur, jord, guld, sølv, varme og lys som bærende elementer. Planter er et af de elementer som mange bruger til at pifte deres hjem op med. De er billige at anskaffe sig og med tiden vokser de med den rette vanding og belysning.

Ditteblog.dk - Inspiration til planter og indretning
Billederettigheder: www.ditteblog.dk // Billedet er fra Boligmagasinet’s artikel ‘skøn studiebolig på budget’ // Original link.
Heimat Baum - Inspiration til botanisk indretning
Billederettigheder: www.heimatbaum.com // Billedet er fra Heimat Baum’s artikel ‘1 pflanze 3 styles urban jungle bloggers’ // Original link.
Botaniske plakater - Inspiration
Billederettigheder: www.kasperbenjamin.com // Billedet er taget af  en samarbejdsblogger // Original link.

Hvor finder jeg botaniske plakater?

Der findes rigtig mange forhandler som tilbydes botaniske plakater, men i begrænset udvalg. Hvis du leder efter gamle botaniske plakater, kan desenio.dk og justspotted.dk være gode bud. Hvis det kommer til mere moderne botaniske plakater, kan du finde et spændende udvalg hos KASPERBENJAMIN.

Der er rig mulighed for at vælge imellem små og store plakater med grønne planter online. Mange af de botaniske plakater som tilbydes findes i 30×40, 50×70 og 70×100 cm som er standard størrelser. Det kan være svært at finde den rette plakatstørrelse som passer til hjemmet, så det har jeg skrevet et indlæg om.

Det kan være du har fundet inspiration og er klar til at udvide din plakat kollektion med botaniske plakater. Udvalget som er repræsenteret i indlægget kommer alle fra KASPERBENJAMIN og kan bestilles online.

Hvilke botaniske plakater er populære?

Der er ingen tvivl om at den botaniske trend  for alvor at groet sig fast i de nordiske hjem. Der er sjældent at man ser et planteløst hjem uden kaktusser eller blomstrende stueplanter. Det er især sukkulenter og kaktusser som vi er vilde med. Det skyldes at de næsten kan klare at overleve uden vand og kærlighed. Sammen med sukkulenter er trendplanterne, Monstera og Filodendron også gode bud. Det skyldes især at interiørdesignere og boligmagasiner begyndte at satte fokus på de naturlige interiør artikler.

Plantetrenden betyder også at sukkulenter, kaktusser samt trendplanter er vokset fast i vores hjerter. Når det kommer til plakater følger udviklingen også trenden. Monstera planten er den mest eftertragtede plante, og nu også plakat. Det er sjældent at planteelskere ikke har en Monstera plakat hængende i hjemmet.

Filodendron er samtidig en flot og blomstrende plante slægt som har groet sig fast i vores boligstil. Planten minder på mange måder om Monstera Deliciosa, hvilket nok forklarer populariteten. Som plakat fungerer planten også perfekt. Ved siden af en Monstera plakat vil en Filodendron plakat gøre underværker.

Sukkulenter og kaktusser er også begyndt at blive fremvist i plakatformat. Det skyldes de mange smukke farver og nuancer sukkulenter og kaktusser kommer i. Førstnævnte har fået en bestseller plads her på webshoppen og er lige nu den mest populære botaniske plakat der tilbydes (Graptoveria plakat). Generelt er interessen for en sukkulent plakat stigende, da plante familien kommer med mange farver og slægte.

Ser man på gamle blomster plakater har Hortensia været et populært valg af have hængende i sit hjem. Den populære blomster plakat kommer i mange farver, nuancer og blomster forskelligt. Den er nem at vedligeholde som blomst og dufter fantastisk.

LÆS OGSÅ: 35 fede plakater der går godt til boligindretning i 2018

Denne artikel er skrevet af Kasper Benjamin. Kasper Benjamin er indehaver og designer af KASPERBENJAMIN. Hans passion og viden ligger indenfor den moderne boligindretning. Siden 2015 har Kasper fået ekspertise viden indenfor plakater og billedrammer.

Om KASPERBENJAMIN 2018

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *