10 billige plakater til hjemmet

10 (flotte) billige plakater til hjemmet

Det kan være en dyr fornøjelse af købe plakater og billeder. Prisen for en plakat spænder bredt fra alt mellem 49kr og op til 999kr. I dette indlæg har jeg fundet 10 billige billedvægge og sammensatte plakater som passer ind i hjemmet.

Artikel skrevet d. 18-05-22 af Kasper Benjamin Sørensen.

Sådan finder du billige plakater

Hvad koster en plakat? Det er det store spørgsmål som man som kunde skal tage stilling til. Det skal i højere grad være et spørgsmål om hvad man er villig til at betale for en plakat eller et billede. Prisen er fastsat af kunstneren selv. Det er ikke ligesom med en mælk, at du ved den koster ca. 10kr.

Der kan være mange faktorer som spiller ind i prissætningen af en plakat. Hvor lang tid har kunstneren brugt, hvad type papir er den printet på, hvad størrelse er printet og naturligvis er fragten gratis?

En tommelfingerregel er en billig plakat koster mindre end 150-200kr for en 50×70 cm. Leder man efter en 30×40 cm, kan prisen svinge fra 50-150kr som anses for at være billigt.

Der findes mange billige plakater på markedet og nogle plakater kan i fx størrelse A5 gå helt ned til 49kr. Det er lige så snart man er selektiv og ønsker unikt med valget af ens plakater, at prisen begynder at stige. Er det limiteret med et begrænset parti? Er det en kendt kunstner? Er det masseproduceret?

Alle disse spørgsmål skal man have svaret på inden man kaster sig ud i at købe en billig plakat. Hvis det eneste formål er at få noget pænt op at hænge på væggen til den mindst mulige pris, findes der plakatoutlets som fx Plakatoutlet som tilbyder billige plakater.

Hvis kvalitet, antal plakater trykt, kunstneren, bæredygtighed og mere har betydning, vil prisen naturligt stige, men man vil også have noget mere unikt hængende i sit hjem. Der er også den bonus information at ønsker man udskiftning i sit hjem kan man naturligvis også få sin plakat solgt til en højere pris, hvis den har et brand/navn bag sig, fremfor er masse-printet med ukendt kunstner bag sig.

Her er 10 gode bud på billige plakater

Herunder er der samlet 10 gode bud på billige plakater. Det er hverken de billigste eller dyreste plakater på markedet eftersom kvaliteten af papir er 230 gram semi gloss som er over gennemsnittet (190/210gram).

Plakaterne herunder er sammensat som en færdig billedvæg eller som et plakatsæt bestående af tre eller flere plakater.

1 af 10

Henri Matisse billedvæg

Matisse billedvæg - tilbudspris: 720kr inkl. fragt

Printet på 230 gram papir, sendes samlet i plakatrør, uden rammer

2 af 10

Grøn plante billedvæg

Plante billedvæg - tilbudspris: 720kr inkl. fragt

Printet på 230 gram papir, sendes samlet i plakatrør, uden rammer

3 af 10

Billedvæg med farver og former

Shape and Color billedvæg - tilbudspris: 1017kr inkl. fragt

Printet på 230 gram papir, sendes samlet i plakatrør, uden rammer

4 af 10

Plakatsæt med 3 sort hvid plakater

Travel plakatsæt - tilbudspris fra 637kr inkl. fragt

Printet på 230 gram papir, sendes samlet i plakatrør, uden rammer

5 af 10

blue circle plakatsæt

Blue Circle plakatsæt - tilbudspris fra 637kr inkl. fragt

Printet på 230 gram papir, sendes samlet i plakatrør, uden rammer

6 af 10

Natur tekst billedvæg med egetrærammer

Creation billedvæg - tilbudspris: 1509 inkl. fragt

Printet på 230 gram papir, sendes samlet i plakatrør, uden rammer

7 af 10

Plakatsæt med 3 plante og blomster plakater

Green Power plakatsæt - tilbudspris fra 635kr inkl. fragt

Printet på 230 gram papir, sendes samlet i plakatrør, uden rammer

8 af 10

Billedvæg med løve og natur plakater på guldvæg i egetrærammer

Løve billedvæg - tilbudspris 720kr inkl. fragt

Printet på 230 gram papir, sendes samlet i plakatrør, uden rammer

9 af 10

Abstrakt billedvæg i egetrærammer

Structure billedvæg - tilbudspris 720kr inkl. fragt

Printet på 230 gram papir, sendes samlet i plakatrør, uden rammer

10 af 10

Plakatsæt bestående af selvvalgte plakater

Vælg selv 3stk - tilbudspris fra 635kr inkl. fragt

Printet på 230 gram papir, sendes samlet i plakatrør, uden rammer

Billige plakater til hjemmet

“Et hjem er ikke fuldendt uden det personlige på væggen” – sådan kunne et citat god lyde. Mange hjem fravælger plakater og billeder som noget af det første når man flytter ind. Det er plakater/billeder som skaber et personligt hjem og at man føler det er ens eget.

Derfor ender plakater også med at skulle være så billigt som muligt. Man kigger måske i IKEA, Føtex, Jysk, Desenio, postershop eller andet hvor plakaterne bliver masseproduceret til en lav pris.

Det kan sågar også være en god ide hvis man ”bare” vil have noget pænt på sine vægge til billige penge. Der findes et hav af smukke plakater på markedet som mange allerede har hængende i sit hjem. Det er også en billig måde fx at få lavet en færdig billedvæge med billige plakater, da rammerne også koster penge.

Man forstår det godt som kunde. Det er altid rart at spare penge, uanset om det handler om interiør, haveudstyr, elektronik eller andet til hjemmet. Det samme vil man også med plakater. Handler det udelukkende om hvor man får de billigste plakater på markedet, så finder du en liste i bunden af artiklen, hvor de forhandler som tilbyder billigste plakater er samlet.

Billige plakater 70 x 100

Den mest almindelige plakatstørrelser er 50×70 cm, også kaldet B2. Den er den størrelse man finder hos næsten alle fysiske og online forhandlere. Hvis man deraf er interesseret i en større plakat til sit hjem, anbefales det at kigge efter størrelsen 70×100 cm som også er almindelig.

Plakatstørrelsen anses som værende kaldt ”stor plakat” og betyder plakaten er 70 cm bred og 100 cm, eller en meter høj. Pris og størrelse hænger naturligvis sammen. Har man allerede en billig 50×70 cm plakat i sit hjem, giver det sig selv at man også kigge efter de store billige plakater i 70 x 100 cm.

Billige plakater i 70 x100 cm findes også hos de fleste forhandlere. Leder man efter større plakater end 50×70 cm er der en del forhandlere som ikke har størrelsen tilgængelig i deres sortiment. Man bliver også overrasket at prisen godt kan sige et par hundrede kroner når man går fra 30×40 cm til 50×70 cm til 70×100 cm – endda nogle som går helt op til kæmpe plakater 100 x 140 cm.

En tommelfingerregel er at en billig plakat i 70 x 100 cm starter ved 300kr uden en ramme. Printet kræver mere blæk, der skal mere papir til, og kunstneren skal tilrette størrelsen manuelt eller i sit redigerings program. Det kræver samtidig mere emballage og større plakatrør at sende i.

Billige plakater 30 x 40 cm

Den ”mindste” af de normale størrelser er 30 x 40 cm. Det er plakatstørrelsen lige under 50 x 70 cm. Det betyder at plakaten er 30 cm bred og 40 cm høj. Her tilbyder næsten alle forhandlere størrelsen og man kan derfor få en god pris på en 30 x 40 cm plakat.

Priserne kan starte helt nede i 49kr for en 30 x 40 cm som anses for at være billig. Dertil skal man anskaffe sig en billig billedramme, så har man den færdige løsning klar til ophæng. Alle forhandlere som sælger billige plakater i 50 x 70 cm har også selvsamme plakat i 30 x 40 cm til en god pris.

Hvor køber jeg billige billedrammer henne?

Når man køber plakater eller billeder, er det ikke kun plakaten som koster. Har man købt sig en billig plakat til hjemmet, er en billedramme også på sin plads.

Mange rammer koster næsten dobbelt så meget som plakaten der er købt. Det skyldes at materialet er dyrere, tiden for at lave rammen tager længere tid og det kræver meget beskyttelse ved forsendelse.

Oftest kan man købe billige rammer samme sted hvor man køber billige plakater. Man kan forvente som tommelfingerregel at en ramme er dobbelt så dyr som plakaten man køber. Køber man en billig plakat i 50 x 70 cm til 150kr, kan rammen koste op i mod 300kr.

Der findes dog også billige billedrammer på markedet fra 99kr som forhandles I de store dagligvare og interiørkæder som fx Bilka og Jysk.

Hvis du vil have en oversigt over steder som forhandler billige billedrammer, kan du klikke her og se mere.

Billige plakater og hurtig levering

At kunne købe en billig plakat og deraf få gratis og hurtig levering lyder næsten for godt til at være sandt. Det er dog tilfældet ved især mange online forhandlere at det tilbydes.

I butikkerne kan man tage sin billige plakat med hjem med det samme, men samme mulighed har online plakatforhandlerne ikke. Så selvom at man køber en billig plakat online, er det ikke ens betydet med den kan blive leveret hurtigt. Det skyldes fx at virksomheden ikke befinder sig i Danmark, men fx Sverige som Desenio, Posterstore, Dearsam og flere til som har mindst 3 hverdages leveringstid.

Hvis man vil have en billig plakat med hurtig levering, skal man holde øje med forhandlernes adresser. Det er ikke nok med de har et dansk domæne. De skal også sende deres pakker fra Danmark. Her er en lille liste over forhandlere som tilbyder billige plakater med hurtig levering:

Hvor finder jeg billige plakater henne?

 • Med så mange forhandlere af plakater, kan det være en jungle at finde ud af hvor de billigste plakater kan købes. Handler det udelukkende om hvor de billigste plakater kan købes, finder du en liste herunder med fysiske og online forhandlere. Bemærk at fragten ikke er medtænkt i listen
 • Massiv Egetræ Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere
 • Sort aluminium ramme
  TILBUD 6%TILBUD 6%

  Sort Aluminium Ramme

  249 kr.1.649 kr. Se mere
 • Sortmalet Massiv Egetræ Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere
 • Mørk Massiv Egetræ Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *