Hvad blev der af Strömby rammer fra IKEA?

Hvad blev der af IKEA ramme Strömby serien?

Opdateret d. 5 juli 2024. Udgivelse d. 24 april 2018. Skrevet af Kasper Benjamin.

Det har altid været en kæmpe lettelse at gå i IKEA når man havde skrevet billedrammer på indkøbslisten. Man vidste at IKEA ramme Strömby var en mulighed, hvis man havde billeder eller plakater i 30×40 eller 50×70 cm. Desværre er det ikke længere muligt at købe Strömby serien længere. Dette gælder både i deres varelager men også online.

Mange af jer som køber plakater og billeder, kender uden tvivl til IKEA ramme Strömby. Det var muligt at købe nogle flotte og enkle aluminium rammer til en skarp pris. Det var der ingen andre som kunne følge efter. Dette gælder både Bilka, Ilva samt Jysk.

Betyder det så jeg skal give en formue for gode rammer nu? Svaret er nej og her er forklaringen:

Ikea ramme: Strömby serien var et hit!

Det er svært at være uenig I at Strömby serien ikke var en glimrende billedramme. Den havde må mange måder tænkt over alt det praktiske og blev tilbudt til en vanvittig billig pris. Det var også overraskende for mig at Ikea kunne producere så fin en ramme til så lav en pris. IKEA ramme i Strömby serien havde aluminium kant og glasbeskyttelse samt en god og nem bagside til at lukke billedet inde.

Det er også mig en gåde at rammen kom ude af produktion. Jeg var ærlig i min sag omkring rammer og ledte ofte personer i retningen af serien. Det er ikke muligt længere. IKEA ramme i Strömby serien er officielt død!

Jeg sidder desværre ikke inde med et konkret svar på hvorfor serien ikke bliver produceret længere. Det var dog min opfattelse at der ikke var hang mellem pris og materiale. Selvom Ikea er verdensmestre i billige gør-det-selv møbler og interiør, så var rammen alt for billig.

Sortmalet Stromby ramme - Billedet tilhører IKEA.com - Copyright

Hvidmalet Stromby ramme - Billedet tilhører IKEA.com - Copyright

Hvilke IKEA billedrammer skal jeg nu vælge?

IKEA var længe kendt for at have den bedste IKEA ramme på markedet. Strömby blev lavet i mange størrelser og havde naturlig glasbeskyttelse. Selve konstruktionen var solid og kunne hænge på kun 2 søm som støtte. Når det ikke længere er muligt at købe Strömby er der kommet andre IKEA rammer på markedet. Personligt er der ingen IKEA billedrammer som matcher strömby serien endnu, men IKEA kommer tættere på.

Idag er det stadigvæk muligt at købe lignende IKEA rammer i 50×70 og IKEA rammer i 70×100 cm. Det fundamentale i IKEA’s billedrammer er de minder om de billedrammer som tilbydes hos Bilka, Føtex, Ilva med polystyren glasbeskyttelse. Om strömby rammen er taget ud af produktionen pga for mange retursager med ødelagt glas, vidnes ikke, men det kunne være en mulig forklaring. Det skal siges at IKEA understreger at de ikke har planer om at sætte strömby ramme i produktion igen og henviser til deres andre IKEA rammer.

Hvad gør Ikea så nu med deres billedrammer?

Svaret er simpelt. De gør som de altid har gjort. De fortsætter med deres andre serier som Ribba og Fiskbo som begge har mere fokus på træ og hårdt plast som rammekant. Dette giver naturligvis ikke den ønskede kvalitet som IKEA ramme i Strömby serien gav. Derudover har ingen af de to nævnte serie en glasbeskyttelse.

Hvis Ribba og Fiskbo rammen ikke giver den samme følelse som Strömby rammen gjorde, så er der heldigvis gode nyheder på vej. Ikea har nemlig efter længere tid fået produceret en helt ny ramme-serie som de kalder ’LOMVIKEN’.

Lomviken er den nye IKEA ramme

Rammen er netop landet på webshoppen og tilbydes også i udvalgte varehuse, blandt andet Odense, Aarhus, Gentofte af hvad jeg ved. Dette betyder at muligheden for at købe en lignende ramme til samme gode pris som Strömby er muligt.

Forskellen på de to typer af rammer er at Lomviken har ’sølv’ aluminium hvor Strömby havde sortmalet aluminium kant. Dertil er rammen (desværre) ikke lavet med naturlig glasbeskyttelse, men med polystyren glas. Begge typer tilbydes i 21×30, 30×40, 40×50, 50×70 samt 61x91cm. Af materiale er der ikke den store forskel. Du skal begynde at glemme alt om Strömby serien, for den kommer ikke tilbage igen (måske?).

Den nye IKEA ramme som skal afløse strömby er tiltænkt Lomviken.

Lomviken - Billedet tilhører IKEA.com - Copyright

IKEA ramme Lomviken i sølvmalet aluminium ramme

Lomviken - Billedet tilhører IKEA.com - Copyright

IKEA ramme Lomviken i sølvmalet aluminium ramme

Findes der lignende rammer som minder om IKEA rammer?

Hvis hele din indretning har taget udgangspunkt i Strömby rammerne, så kan jeg godt se problemet. At have huset fyldt med sortmalet billedrammer, og nu skal have gråmalet billedrammer er ikke en ideel løsning.

Heldigvis er du ikke tvunget til at købe en Ikea ramme eller flere rammer. Da jeg hørte nyheden med Strömby serien, var min tanke, at kunne tilbyde aluminium rammer og egetræs rammer til en fornuftig pris. Kvaliteten ville selvfølgelig være lidt bedre bygget og med glasbeskyttelse og bedre låsemekanik bagpå.

Find aluminium rammer og egetræs rammer

For at være ærlig, var døden af Strömby, det der endelig fik mig overbevist. Folk manglede en kvalitet rammer til en fair pris. Selvom jeg ikke kan tilbyde den samme lave pris, er de rammer jeg tilbyder i bedre kvalitet. Udvalget passer også bedre til den nordiske boligindretning. Du har mulighed for at vælge imellem sort, hvid og en naturlig træ farve.

Som nogle af de eneste, tilbyder jeg også rammer i 70×100 cm i vaskeægte aluminium med glasbeskyttelse. Den type rammer finder du ikke i de store butikker som Bilka, Ilva, Ikea eller Jysk. Det er kun i polystyren glas.

Jeg skal ikke fortælle dig hvor du skal købe dine billedrammer. Jeg vil blot oplyse at du har mange muligheder. Selvom du ikke kan købe en Strömby ramme længere, så har Ikea alternativer. Hvis du vil have mere, så finder du alle aluminium og egetræs rammer fra KASPERBENJAMIN her.

Sortmalet aluminium ramme

sort-aluminium-ramme-kasperbenjamin

Hvidmalet aluminium ramme

hvid-aluminium-ramme-kasperbenjamin

Massiv egetræ ramme (Bæredygtig)

massiv-egetrae-ramme-kasperbenjamin

Hvis du ved hvorfor den er ude af produktion, så kommenter det endelig i kommentarfeltet!

Denne artikel er skrevet af Kasper Benjamin. Kasper Benjamin er indehaver og designer af KASPERBENJAMIN. Hans passion og viden ligger indenfor den moderne boligindretning. Siden 2015 har Kasper fået ekspertise viden indenfor plakater og billedrammer.

Om KASPERBENJAMIN 2018

9 replies on “Hvad blev der af Strömby rammer fra IKEA?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *