Sådan finder du den rette plakatstørrelse

LÆSETID: CA 12 MINUTTER

Når jeg designer nye designs til shoppen, tænker jeg altid over hvilken plakatstørrelse designet skal være i. Jeg vælger ikke på baggrund af hvad jeg vurderer, er den bedste størrelse, men hvilke rammer som tilbydes på markedet til rimelig priser. Det betyder også du som regel vil opleve at plakatstørrelsen 30×40 cm og 50×70 cm er de foretrukne og der i visse tilfælde er 70×100 cm designs.

Her finder du alle plakatstørrelser

Alle designs du kan se på shoppen er designet med henblik på at du kan finde en passende ramme uden at lede længe. Det betyder at du ikke skal bekymre dig om at lede længe efter en ramme som passer til den valgte plakatstørrelse.

Jeg handler ofte i IKEA når jeg leder efter den rette plakatstørrelse til en passende ramme. Ikea tilbyder et meget stort udvalg af plakatstørrelser, helt ned til 13×18 cm og op til 70×100 cm. Faktisk vil jeg gå så langt og anbefale at købe dine plakatrammer i IKEA. Nu kan det godt være du tænker IKEA måske ikke har den bedste kvalitet, men deres plakatramme er faktisk af høj kvalitet og tilbydes med glas og ikke Akryl glas.

Forskellen på almindelig glas og akryl glas er at plastplader som ikke har en total klar gennemsigtighed. Det betyder at plakatens udseende kan stå mindre skarpt end ved almindelig glas. Ligeledes føles det mere luksuriøst med glasramme.

Alle plakatstørrelser på shoppen
Alle plakatstørrelser på shoppen

Den anden fordel er materialet som rammen kommer i. Ikea’s rammer i RIBBA serien kommer i sort metal. Det giver en utrolig holdbarhed, og du kan nemt mærke hvordan hele rammen holder fast og det ikke er muligt at rykke rammen ud af led. Det kan du ved fx Bilka’s som kommer i et aluminium ramme som nemt bliver skæv og bøjet, især ved de store plakatstørrelser som 50×70 cm og 70×100 cm. Jeg vil til hver en tid anbefale IKEA’s rammer i RIBBA serien til billige priser.

Som bonus info, kan det nævnes at IKEA nu også er begyndt at lave rammer i 70×100 cm. Det har de ikke gjort førhen, hvor den største størrelse var 61×91 cm. Det må tyde på at IKEA begynder at efterspørg en større ramme da markedet for store plakater er stigende. Det synes jeg er fantastisk!

billedramme-blog-1000-500px

Her finder du ramme til 30x40 cm – Lille plakat

Jeg siger altid at en lille plakatstørelse, sagtens kan gøre en stor forskel. Det siger jeg stadigvæk i dag hvor både 50×70 cm og 70×100 cm er kommet på shoppen. Den mindste størrelse på shoppen er 30×40 cm hvor højden er 40 cm og bredden 30 cm. Det er en håndgribelig størrelse. Det betyder du hurtigt og nemt kan danne et overblik over om rammen kan hænge der og hvor den passer ind.

Hvis du har besluttet dig for at det skal være en 30×40 cm plakat, skal du ikke være bange for at finde en ramme. Der er mange interiør butikker som tilbyder størrelsen og flere butikker som har forskellige materiale for rammerne. Her vil jeg gerne nævne at Bilka, i den størrelse, har et fint udvalg: sølv, copper, guld og aluminium.

IKEA mener jeg dog stadigvæk har en bedste ramme til pris og kvalitet. Prisen er kun 59,-

Plakatramme - Lille plakat i 30x40 cm
billedvaeg-blog-1200-500px

Find ramme til 50x70 cm – Den mest almindelige plakatstørrelse

50×70 cm er uden tvivl den mest efterspurgte plakatstørrelse. Det kan jeg bekræfte på min webshop. Hvis der bestilles 1stk 30×40 cm så bliver der bestilt 5stk 50×70 cm inden da. Det er den størrelse som ligger som balance mellem en mindre ramme og den største ramme.

Jeg vil til hver en tid anbefale at handle sine 50×70 cm rammer i IKEA i serien Ribba. Hvert eneste billede som du ser fra mit eget hjem af, er rammer fra IKEA. De har flere muligheder for at hænge på væggen. Du kan både vælge den vandrette tilpasning, men også den klassiske lodrette. Begge muligheder er der lavet huller til.

Da rammen er lavet i metal holder den også til væsentligt mere end aluminiums rammen fra Bilka. Det betyder også du ikke skal være bange for rammen går i stykker hvis du hænger op med søm og i selve rammen. Jeg vil gerne være den første til at indrømme at alle mine designs, hele min billedvæg, er hængt op i selve rammen. Det er bestemt ikke den bedste løsning og jeg vil ikke anbefale den til andre, specielt ikke hvis du er perfektionistisk omkring vinkel, ligevægt og holdbarhed.

Rammen VIL på et tidspunkt blive påvirket af vægten, hvis ikke du som minimum bruger 2 søm. Jeg bruger selv to stålsøm, ca 5 cm. De vil kunne bære vægten fra en 50×70 cm ramme. Alle mine designs hænger fortsat samme sted og de har hængt der i snart 6 måneder.

Jeg anbefaler du vælger IKEA’s ribba rammer i 50×70 cm til 89,- (Her får du en flot sort metal ramme)

Plakatstørrelse 50x70 cm

Her finder du ramme til 70x100 cm – Stor plakatramme

Som jeg nævnte tidligere i indlægget så har IKEA endelig fået øjnene op for 70×100 cm rammer. Det betyder at jeg kan slippe for Bilka’s aluminium rammer med akryl glas. No offence, men hvis du har en ramme og har været glad for den – Behold den. Hvis du ikke er glad, så skynd dig at få den erstattet med en ramme fra IKEA. Du vil takke mig når du ser forskellen!

Hvis du har besluttet dig for at det skal være 70×100, skal du også vide at udvalget af rammer ikke er lige så varierende som ved 30×40 eller 50×70 cm. Derfor skal du vide at du højst sandsynligt kun kan vælge en hvid og en sort metalramme. Du kan selvfølgelig finde den på andre sider, men så kan rammen alene komme til at koste mellem 400-600 kroner. Hvis dit budget er til det, så no problem.

Atter engang går min anbefaling af rammer til IKEA. Også ved 70×100 cm. Du får en helt fantastisk kvalitet til en god pris – Faktisk kun 179,- og det er billigt!

Hvis du søger efter andre alternativer vil jeg anbefale at læse indlægget om at finde den flotteste plakatramme til prisen – Læs indlægget her.

Plakatramme 70x100 cm

Vælg den rigtige plakatstørrelse

Dine muligheder for sammensætning er helt op til dig. Du har mulighed for at finde flere typer ramme og det er kun din indretning og fantasi som sætter grænsen. Det er svært for mig at sige præcist hvilken plakatstørrelse du skal bruge, for det er så individuelt. Derfor brugte jeg tid på at fortælle om de foretrukne rammer på markedet og hvordan du finder dem.

Det hele kommer ned til størrelsen på dit rum, pladsen på væggen og afstanden mellem genstande. Hvis du har pladsen til at udfylde en hel væg med billederne, så synes jeg du skal læse mit indlæg om hvordan du designer din egen billedvæg – Du kan læse indlægget her.

Billedevæg og plakater

Er du begrænset i forhold til plads, men ønsker at finde en passende plakatstørrelse vil jeg passe på med at vælge for stor en ramme, for du bliver overrasket hvor meget blikfang og plads en 70×100 ramme tager. Det er trods alt 70 cm bred og 1 meter lang. En god huskeregel er kun at vælge 70×100 cm plakater i sin indretning hvis du har mindst 3 meter til loftet.  Det giver luft til gulv og loft og får ikke rummet til at se mindre ud.

Billedvæg og plakater
Billedvæg og plakater

Hvilke plakatstørrelser har du hængende i din bolig? Har du gode råd og tips og tricks, så vil jeg rigtig gerne høre fra dig i kommentaren.

2 replies on “Sådan finder du den rette plakatstørrelse

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *