Få inspiration og hjælp til din billedvæg

Læsetid: 20 minutter

Få inspiration og hjælp til din billedvæg

Den nye trend for plakater og billeder er at lave sin egen billedvæg. Det er blevet populært og personligt at designe sin egen billedvæg. Dette gælder især indenfor boligtrenden i 2017.

At have plakater spredt i sit rum kan være forvirrende at se på. Det kan ødelægge hele indtrykket af ens indretning. Ved at designe din egen billedvæg kan du samle alle dine yndlings plakater og billeder samlet og skabe et hyggeligt og personligt udtryk.

1. Læg en plan før du hænger op

Jeg kender mange som er begyndt med at hænge deres plakater op før de har en plan for hvordan det skal se ud. Oftest bliver afstanden større end forventet. Pladsen føles også mindre end i tankerne. Det bedste råd for min side er at lægge billederne ud på gulvet, eventuelt i den valgte billedramme for netop at se hvilken kombination som passer til. Hvis du arbejder mest med en skabelon kan du vælge at bruge malertape som retningslinjer for din billedvæg.

2. Skal billederne hænge vandret eller lodret?

Nogle billeder er designet til at hænge vandret og andre lodret. Find ud af hvordan det passer sammen med boligens struktur, længde og højde. Gør dig selv en tjeneste at bruge et vaterpas og eventuelt tape for at få den præcis vinkelret. Du kommer til at ærgre dig, når først resultatet er færdigt og du ser billederne hænge skævt. Tro mig, det har jeg selv oplevet. Så skal der rettes søm eller laves nye huller, og det ønsker du ikke.

billedramme-blog-1000-500px

3. Hvor henne skal billederne hænge henne?

Du har valgt en væg hvor dine plakater og billeder skal hænge. Mange vælger at hænge deres billedvæg i stuen, eventuelt over sofaen. Hvis du går op i rene linjer og balance i rummet, så vær sikker på at du får centeret din billedvæg. Der findes intet værre end bagefter at finde ud af din billedvæg hælder for meget til venstre.

4. Tilpas din billedvæg til rummet

En billedvæg skal tilpasses rummet og ikke omvendt. Hvis du har en alt for stor billedvæg vil rummet se mindre ud og din billedvæg vil være alt for dominerende. Et godt tip er at hænge sine billeder op med passende mellemrum. Her er der ingen tommelfingerregel, men jo større rummet er, desto mere plads skal der være mellem billederne. Det vil i sidste ende komme til at se super flot ud.

5. Kombinerer dine billedstørrelser

En god måde at få mere liv og personlighed til sit rum er ved at kombinerer forskellige billedstørrelser. Dette kan gøres ved at vælge store plakater i 70×100 cm og små plakater i 30×40 cm. Dette kommer til at spille med rummet og give noget dybde.

Det godt råd er at holde det i samme billedstil og farveunivers så det ikke kommer til at springe for meget i øjne. Selvom der findes et hav af flotte plakater derude kan en billedvæg godt blive for dominerende hvis den indeholder flere forskellige farver og udtryk. Hvis det er muligt, anbefaler jeg højst at bruge 2-3 farver i samme stil. Det kommer i sidste ende til at give et fedt resultat.

6. Vælg dine billedrammer med omhy

Man skulle næppe tro en billedramme har noget at skulle sige til selve motivet. Men faktum er det har den. En billedramme kan være med til at tilpasse din stil hvis du har motiver som ikke matcher sammen. Hvis du benytter den samme billedramme hele vejen igennem vil du se et bedre sammenhæng mellem motiverne. På den måde kan du vælge netop de motiver som du kan lide, men husk på at hold det simpelt.

hvordan-haenger-man-plakater-op

7. Overvej brugen af lysestager, vaser eller andre boligartikler

En billedvæg behøver ikke kun være fyldt med plakater og billeder som navnet antyder. Mange vælger at gå skridtet videre med opsætning af boligartikler som levende lys, planter, vaser og hylder. Min anbefaling lyder helt sikkert på at få indrettet nogle af disse tiltag til sin billedvæg. Det giver en originalitet og personlighed som vil stå knivskarpt når venner og familie besøger dig.

8. Hvordan kommer jeg i gang med min billedevæg?

Det er ikke nemt at starte på sin billedvæg. Det er et større projekt at få sin væg og billeder til at gå op i en større enhed. At finde inspirationen er det første skridt på vejen. Jeg har samlet en række forslag til opstillinger som du måske kunne bruge som hjælp.

billedvaeg-skrabelon-version1
billedvaeg-skrabelon-version2
billedvaeg-skrabelon-version3
billedvaeg-skrabelon-version4
billedvaeg-skrabelon-version5

Find plakater og billeder til din billedvæg

Når du har fundet frem til din opstilling kan du gå på opdagelse efter de billeder og plakater som du står og mangler. Jeg har samlet nogle af de bestsellers som netop bliver brugt til billedevæg hos folk. Disse billeder er nøje udvalgt i samarbejde med kunderne, og passer til de fleste plakatvægge.

4 replies on “Få inspiration og hjælp til din billedvæg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *