10 billedvæg skabeloner og billedvæg inspiration

Billedvæg inspiration og billedvæg skabeloner

Vil du lave din egen billedvæg, men virker projektet for stort og svært? Find billedvæg inspiration og skabeloner til at komme igang: Få 7 tips og tricks til at komme igang inden du begynder på at lave din billedvæg.

Opdateret 01 Dec 2020. Oprindelig artikel 20. Marts 2017 af Kasper Benjamin.

Indhold

 • Forslag til plakater og rammer til billedvæg
 • De 10 mest populære skabeloner til billedvæg
 • Billedvæg inspiration
 • 7 gode råd til at komme igang med din billedvæg
 • Lav din egen diy billedvæg
 • Om forfatteren

Når man indretter med billeder og plakater, ønsker man at indrette så det passer til rummet. Det er blevet populært at lave sin egen billedvæg. Det er måske en af de helt store emner når vi snakker boligindretning i 2016-2017. Men hvordan kommer man lige igang med at designe en billedvæg? Det virker til at være et større projekt som kræver mange overvejelser. For mange hjælper det at følge en guide, så ens billeder ikke hænger alle vegne i rummet. Det kan give et forvirrende indtryk af ens indretning. I dette blogindlæg har jeg samlet alt der er værd at vide om en billedvæg. Få gode råd til hvordan du kommer igang og find inspiration blandt andre’s billedvægge.

Køb disse færdige billedvægge ▶

 • Abstrakt billedvæg i egetrærammer
  TILBUD 15%TILBUD 15%

  STRUCTURE – Billedvæg

  720 kr. Se mere
 • Billedvæg med løve og natur plakater på guldvæg i egetrærammer
  TILBUD 15%TILBUD 15%

  LØVE – Billedvæg

  720 kr. Se mere
 • Grøn plante billedvæg
  TILBUD 15%TILBUD 15%

  PLANTE -Billedvæg

  720 kr. Se mere
 • Abstrakt figur billedvæg
  TILBUD 15%TILBUD 15%

  ABSTRAKT FIGUR – Billedvæg

  1.017 kr. Se mere
 • Blå former billedvæg med brun baggrund
  TILBUD 15%TILBUD 15%

  BLÅ FORMER – Billedvæg

  720 kr. Se mere
 • Natur skov bjerge billedvæg med egetrærammer
  TILBUD 15%TILBUD 15%

  ENVIRONMENT – Billedvæg

  1.017 kr. Se mere

De perfekte billedrammer til væggen ▶

 • Sortmalet Massiv Egetræ Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere
 • Sort aluminium ramme
  TILBUD 6%TILBUD 6%

  Sort Aluminium Ramme

  249 kr.1.649 kr. Se mere
 • Mørk Massiv Egetræ Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere
 • Messing Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere

Skabeloner til billedvæg

Med ovenstående råd, har du fået en god grundviden om hvilke ting der skal tages højde for. Det næste skridt er at kigge på forskellige typer af billedvægge. Det er et større projekt og kan være svært at forestille sig flere billeder hænge side om side. For at være helt besluttet for hvilken en billedvæg det skal være, har jeg lavet et par eksempler for inspiration. Det kan være din billedvæg skal se ud som et af nedenstående billeder.

billedvaeg-skrabelon-version1
billedvaeg-skrabelon-version2
billedvaeg-skrabelon-version3
billedvaeg-skrabelon-version4
billedvaeg-skrabelon-version5
Billedvæg skabelon til stuen variant 6
Billedvæg skabelon til stuen variant 7
Billedvæg skabelon til stuen variant 8
Billedvæg skabelon til stuen variant 9
Læs også: I tvivl om plakatstørrelsen? Sådan vælger du rigtigt

Færdige billedvægge til inspiration

Når du har valgt den rigtige billedvæg skabelon, kan du begynde at tænke over hvordan det realistisk kommer til at se ud. Det hele afhænger af hvilke plakater og rammer du vælger til indretning af din billedvæg. For at give dig nogle forskellige ideer til billedvæg, kan du se hvordan andre har gjort det. Disse udkast er nogle af mine favoritter og god billedvæg inspiration.

1 af 6

Billedvæg inspiration
Copyright: KASPERBENJAJMIN // Billedet er med botaniske plakater fra shoppen her

2 af 6

Billedvæg hængende i stuen med mange billeder
Copyright: Frkhansen.dk // Billedet er fra 'Skab en personlig og anderledes billedvæg'.

3 af 6

Billedvæg i nordisk boligindretning
Copyright: mydailyspace.dk // Billedet er fra 'Gode ideer til den fedeste billedvæg'.

4 af 6

Lille billedvæg hængende over sofa i stuen
Copyright: livingbyckk.dk // Billedet er fra 'Bo små og godt'.

5 af 6

Billedvæg med store og små billeder over sofaen i stuen
Copyright: nordichomedecor.dk // Billedet er fra 'DET PERSONLIGE HJEM – BILLEDVÆG'.

6 af 6

Stor lodret billedvæg i stuen over sofa
Copyright: Rockpaperdresses.dk // Billedet er fra 'Inspiration + how to: Picture wall'.

1 af 7

Lav en plan indenfor hænger op

Den største udfordring er at man hænger op før man ved hvad man søger. Forestil dig at slå en masse tøm i og finde ud af det ikke spiller. Jeg kender mange som er begyndt med at hænge deres plakater op før de har en plan for hvordan det skal se ud. Oftest bliver afstanden større end forventet. Pladsen føles også mindre end i tankerne.

Det bedste råd for min side er at lægge billederne ud på gulvet, eventuelt i den valgte billedramme for netop at se hvilken kombination som passer til. Hvis du arbejder mest med en skabelon kan du vælge at bruge malertape som retningslinjer for din billedvæg. Malertape er en glimrende løsning for at godt overblik over størrelsen på din billedvæg.

Læs også: 10 gode råd til ophæng af billeder

2 af 7

Skal mine billederne hænge vandret eller lodret?

Nogle billeder er designet til at hænge vandret og andre lodret. Find ud af hvordan det passer sammen med boligens struktur, længde og højde. Gør dig selv en tjeneste at bruge et vaterpas og eventuelt tape for at få den præcis vinkelret. Du kommer til at ærgre dig, når først resultatet er færdigt og du ser billederne hænge skævt. Tro mig, det har jeg selv oplevet. Så skal der rettes søm eller laves nye huller, og det ønsker du ikke.

De fleste plakater bliver designet i det høje format. Det gør at de forskellige størrelser ikke altid passer. Med den rette afstand og med vandrette motiver, kan billedevæggen komme i balance. Du kan prøve forskellige opstillinger som passer til rummet.

Læs også: Her er 42 moderne plakater til hjemmet

3 af 7

Find ud af hvor billederne skal hænge

Du har valgt en væg hvor dine plakater og billeder skal hænge. Mange vælger at hænge deres billedvæg i stuen, eventuelt over sofaen. Hvis du går op i rene linjer og balance i rummet, så vær sikker på at du får centeret din billedvæg. Der findes intet værre end bagefter at finde ud af din billedvæg hælder for meget til venstre. Sørg for at hav struktur og indblik i hvor billedvæggen skal hænge inden du begynder.

Om din billedevæg skal hænge i stuen, i soveværelset, i gæsterummet eller i køkkenet, så tænk over pladsen. Rummets størrelse og højde til loftet er altafgørende for hvor stor din væg med billeder kan blive.

Læs også: Her er 5 gode bud på billedrammer

4 af 7

Tilpas din billedvæg efter dit rum

En billedvæg skal tilpasses rummet og ikke omvendt. Hvis du har en alt for stor billedvæg vil rummet se mindre ud og din billedvæg vil være alt for dominerende. Et godt tip er at hænge sine billeder op med passende mellemrum. Her er der ingen tommelfingerregel, men jo større rummet er, desto mere plads skal der være mellem billederne. Det vil i sidste ende komme til at se super flot ud.

Om du vælger at bruge 1 cm, 2 cm, 5 cm, 10 cm eller mere imellem billederne er op til pladsen. Personligt foretrækker jeg at have lidt afsted imellem hvert billede. Dette giver ro og balance, samt motiverne står stærkere som enkeltvis men flot som helhed. Forestil dig at alle billederne er helt tæt på hinanden. Det får øjnene til at tænke at alle billeder er et stort billede. Sørg for at billederne passer til hinanden, hvis du ønsker et stort billede af flere små.

Læs også: Tag testen: Hvilken boligstil har jeg?

5 af 7

Brug gerne små og store billedstørrelser

Mange vælger at kombinerer forskellige billedstørrelser. For at lave en billedvæg behøver du ikke kun at bruge en bestemt størrelse. Du kan vælge imellem forskellige størrelser for et mere livligt og personligt udtryk. Prøv at leg med tanken om store billeder i 70×100 cm og mindre størrelser som 50×70 cm samt 30×40 cm.

Dernæst finder du ud af om billederne skal hænge forskudt af hinanden eller på linje. Dem der indretter minimalistisk og stilrent, foretrækker at gå efter den type ophæng hvor alle billeder hænger lige. Hvis din indretning er mere din egen, kan du lege med tanken om forskudt ophæng for en personlig billedvæg.

Det godt råd er at holde det i samme billedstil og farveunivers så det ikke kommer til at springe for meget i øjne. Selvom der findes et hav af flotte billeder derude kan en billedvæg godt blive for dominerende hvis den indeholder flere forskellige farver og udtryk. Hvis det er muligt, anbefaler jeg højst at bruge 2-3 farver i samme stil. Det kommer i sidste ende til at give et fedt resultat.

Læs også: 7 Instagram profiler du bør følge

6 af 7

Tænk over hvilke billedrammer du vælger

Man skulle næppe tro en billedramme har noget at skulle sige til selve motivet. Men faktum er det har den. En billedramme kan være med til at tilpasse din stil hvis du har motiver som ikke matcher sammen. Hvis du benytter den samme billedramme hele vejen igennem vil du se et bedre sammenhæng mellem motiverne. På den måde kan du vælge netop de motiver som du kan lide, men husk på at hold det simpelt.

Forestil dig du køber et flot billed som alene står skarpt og passer perfekt til dig. Hvis billedet ikke får den rigtige indramning, kan billedet få et andet udtryk. Har du et farverigt billede og vælger du en egetræ ramme, har du pludselig endnu en farve at forholde sig til. Mange foretrækker den sorte aluminium ramme som er neutral i farven.

 • Massiv Egetræ Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere
 • Sort aluminium ramme
  TILBUD 6%TILBUD 6%

  Sort Aluminium Ramme

  249 kr.1.649 kr. Se mere
 • Sortmalet Massiv Egetræ Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere
 • Mørk Massiv Egetræ Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere
 • Hvidmalet Massiv Egetræ Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere
 • Messing Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere
Rammer til plakater i forskellige størrelser
Læs også: Hvor blev den populære IKEA Störmby ramme af?

7 af 7

Overvej at bruge andet interiør end billeder

En billedvæg behøver ikke kun være fyldt med plakater og billeder som navnet antyder. Mange vælger at gå skridtet videre med opsætning af boligartikler som levende lys, planter, vaser og hylder. Min anbefaling lyder helt sikkert på at få indrettet nogle af disse tiltag til sin billedvæg. Det giver en originalitet og personlighed som vil stå knivskarpt når venner og familie besøger dig.

Læs også: Her er 10 store plakater som skaber opmærksomhed

Billedvæg inspiration

Med 10 af de mest benyttede billedvægge over sofaen og 7 konkrete råd inden start, har du den rette billedvæginspiration for at gå igang. Det kræver dog også at du kender til om det skal være en personlig billedvæg eller en familie billedvæg. Den store forskel er den personlige billedvæg kan have flere kunst plakater, hvor familie billedvæggen vil være med de nærmeste personer.

Når du ved om det skal være en personlig billedvæg eller familie billedvæg, skal du finde ud af hvor billederne skal hænge. Det foretrukne sted er en billedvæg over sofaen i stuen. Det kan også være en billedvæg bestående af hylder eller andet væg inspiration. Det kan være en kombination af billeder over sofaen med anden inspiration.

Det med størrelsen og valg af rammer er også vigtigt. Du kan sagtens have en stor billedvæg i stuen eller en billedvæg med forskellige rammer, men planlæg efter en billedvæg skabelon inden i begynder. Den bedste billedvæg inspiration kommer af flere løsninger og gode råd.

Lav din egen diy billedvæg

En billedvæg kan bestå af mange billeder. Det kan være familiebilleder, egne billeder eller købte billeder samt plakater. Der er ingen udskrevet opskrift på den perfekte billedvæg. Det handler om hvad du ønsker at hænge op på væggen. Det der kan være uoverskueligt, er at finde ud af hvordan det kommer til at se ud. Man vil helst ikke hænge noget op og begynde at slå søm i for at flytte rundt. En god hjælp er at købe sine rammer i de størrelser man har billeder til. Dernæst ligger man rammerne på gulvet hvis man har plads og prøver sig frem med afstand mellem billederne. Dernæst kan man prøve at flytte rundt på størrelserne så de passer til væggen. Der er begyndt at være en trend mellem at blande familiebilleder med sine egne købte motiver.

Der er også den mulighed for at lege med ideen om at få hylder ind i sin billedvæg. Det kan være nogle af billederne skal stå på hylden, men de udgør en færdig billedvæg til sidst. Det der oftest er lettest hvis man vil prøve at lege med sin egen diy billedvæg, er at finde inspiration hos andre. Der er rigtig mange boligmagasiner online hvor man kan søge inspiration. Længere oppe i dette indlæg er der også nogle flere færdige billedvægge repræsenteret.

Copyright: livetiboblen.dk - DIY: NY BILLEDVÆG HERHJEMME
Copyright: livetiboblen.dk // Billedet er fra 'DIY: NY BILLEDVÆG HERHJEMME'.

Denne artikel er skrevet af Kasper Benjamin. Kasper Benjamin er indehaver og designer af KASPERBENJAMIN. Hans passion og viden ligger indenfor den moderne boligindretning. Siden 2015 har Kasper fået ekspertise viden indenfor plakater og billedrammer.

Om KASPERBENJAMIN 2018

6 replies on “10 billedvæg skabeloner og billedvæg inspiration

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *