Her er de bedste plakatrammer til prisen

De bedste plakatrammer til prisen

Der er stor forskel på hvilke rammer man køber til sine plakater. Nogle foretrækker de billigste plakatrammer, hvor andre går efter de lidt dyrere af bedre konstruktion. Der er forskel og det skal jeg nok fortælle dig om.

Opdateret d. 12/05-22. Artikel skrevet 08. Marts 2019 af Kasper Benjamin, indehaver og passioneret boligentusiast

Artiklen indholder
 • Hvad skal man opmærksom på inden man køber plakatrammer?
  • Kvalitet
  • Beskyttelsen
  • Pris
 • Kvalitetsrammer til prisen
  • Egetræ plakatrammer
  • Aluminium plakatrammer
 • Hvad kan jeg anbefale af billigere plakatrammer
 • Læs om forfatteren

⭐ Udvalg af gode rammer til prisen ⭐

 • Massiv Egetræ Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere
 • Sort aluminium ramme
  TILBUD 6%TILBUD 6%

  Sort Aluminium Ramme

  249 kr.1.649 kr. Se mere
 • Sortmalet Massiv Egetræ Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere
 • Mørk Massiv Egetræ Ramme

  249 kr.599 kr. Se mere

Hvad skal man være opmærksom på inden man køber plakatrammer?

De kloge vil sige der ikke altid er et sammenhæng mellem pris og kvalitet, men dette er tilfældet ved plakatrammer. Der er mange butikker som tilbyder rammer til plakater og det er de færreste der kender til den store forskel. Køber man plakater og skal bruge en rammer dertil, skal man være opmærksom på kvaliteten på plakatrammen.

 • Kvalitet af plakatrammen har stor betydning. Det er selve rammen som holder fast i beskyttelsen, om det er rigtig glas eller polystyren glas, akryl glas. Hvis rammen ikke er solid og sat godt sammen, kan rammen over tid blive ødelagt og det kan nemt ses at rammen bliver intakt. Dette kan man forhindre ved at investere i rammer i lidt højere kvalitet. Prisen er også deraf, men kvaliteten på plakatrammen kan mærkes og selve konstruktionen er mere holdbar. Hvis kvaliteten af rammen ikke er det vigtigste, er der mange gode og billige bud i butikker som IKEA, Bilka/Føtex, Harald Nyborg, Jysk og andre større butikskæder. En lille anbefaling efter at have prøvet og købt samtlige rammer, er at vælge IKEA’s plakatrammer der klarer sig bedst til prisen, hvis billig er afgørende.
 • Det er også vigtigt at være opmærksom på hvilken beskyttelse plakatrammen kommer med. Dette har også sammenhæng til prisen og kvaliteten. Det der kan være udfordringen, er at vide forskel på almindelig glasbeskyttelse og akryl glas. Førstnævnte er det som giver de skarpeste og mest naturlige billeder. Der er noget vægt og kvalitet i at have rigtig glas i sine rammer. Det er den løsning som alle nedenstående plakatrammer kommer i. Akryl glas er et kunstigt glas som er mere fleksibelt og billigere at producere. Det kan ikke gå i stykker hvis der kommer en revne, men det giver også mere efter. Det betyder også at beskyttelsen ikke hjælper med at holde fast på rammen, så selve rammen kan give efter. Det er de store butikskæder som tilbyder ALLE deres rammer med akryl glas. Der er intet galt i akryl glas, men hvis man forventer sin plakatramme i høj kvalitet, skal man være opmærksom på dette.
 • Prisen er det sidste at forholde sig til. Det er typisk sådan at plakatrammer kan være dyre at købe end selve plakaten. I fleste plakatbutikker tilbyder ikke rammer med i deres køb og skal vælges som tilkøb. Hvis man er tilfreds med at købe en flot plakat fra en designer og indramme den i en billig plakatramme, skal man gøre dette. Hvis man gerne vil have det samlede udtryk fra både motivet og rammen, kan man købe plakatrammer herfra og betale lidt ekstra. Forskellen kan mærkes og holdbarheden og udtryk ses med det samme.
Læs også: 7 steder at købe billigere billedrammer

Vælg imellem egetræ- og aluminium plakatrammer i høj kvalitet

Plakatrammer som er vist forneden er rammer som tilbydes her på siden. Det er rammer som er lidt dyrere i prisen, men kvaliteten og materialet er også deraf. Der kan vælges imellem egetræ og aluminium som er standard materiale for plakatrammer. Alle egetræ rammer er FSC certificeret som betyder de er bæredygtige og produceret fra IKKE udsatte områder.

Sort aluminium ramme

Sort aluminium plakatramme

Sort Aluminium ramme

Sort aluminium plakatramme

Massiv egetræ ramme

Massiv egetræ plakatramme

Massiv egetræ plakatramme

Mørkebrun massiv egetræ ramme

Mørk massiv egetræ plakatramme

Mørkebrun massiv egetræ ramme

Mørk massiv egetræ plakatramme

Hvidmalet aluminium ramme

Hvidmalet aluminium plakatramme

Hvidmalet aluminium plakatramme

Sortmalet massiv egetræ ramme

Sortmalet massiv egetræ plakatramme

Sortmalet massiv egetræ plakatramme

Hvidmalet massiv egetræ ramme

Hvidmalet massiv egetræ plakatramme

Hvidmalet massiv egetræ ramme

Hvidmalet massiv egetræ plakatramme

Rammer til plakater i forskellige størrelser

Her er hvad jeg anbefaler af billige plakatrammer

Der findes rigtig mange plakatrammer på markedet og mange af dem minder meget om hinanden. Dette er også tilfældet ved de lidt billigere plakatrammer. Efter meget research og overvejelser har jeg testet og mærket på samtidige rammer fra IKEA, Bilka, Føtex, Jysk, Dahls Bolighus, Harald Nyborg. Det er de butikker hvor der bliver købt flest plakatrammer.

Der er ikke den store forskel på de danske kæder i forhold til variation. Rammerne minder meget om hinanden i kvalitet og materialevalg. Der kan typisk vælges imellem sort aluminium med akrylglas og klassisk egetræ med akryl glas.

IKEA har efter min vurdering de ’bedste’ plakatrammer til prisen. De har tidligere haft kørende i aluminium rammer med glasbeskyttelse. Serien hed ’Strömby’ og lå flere kilometer over nærmeste konkurrenter i samme prisklasse. Serien er ikke tilgængelig længere og det tætteste vi kommer på er deres serie ’Ribba’. Det er ikke tilsvarende samme kvalitet som rammerne der tilbydes foroven, men bedste alternativ til en billigere plakatramme.

[instagram-feed]

Om forfatteren

Kasper Benjamin er en 30 årig passioneret boligelsker og indehaver af plakatshoppen KASPERBENJAMIN. Siden 2016 har Kasper debatteret og hjulpet folk med gode råd og vejledning indenfor deres valg af boligindretning. Kasper udgiver løbende indlæg om hvordan du får mere ud af din indretning indenfor plakater, interiør, rammer og forskellige boligstile. Du kan læse alle hans indlæg om indretning under ‘inspiration‘.

Om KASPERBENJAMIN 2018

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *